[hero] Ko smo mi

Priča o Segway-Ninebot-u

Ko smo mi

Kako je sve počelo

Jednog dana, pronalazač Dean Kamen video je mladića u invalidskim kolicima kako vrlo teško prelazi trotoar. Shvatio je da problem nisu neefikasna invalidska kolica, već činjenica da je svet napravljen za ljude koji nemaju poteškoća s ravnotežom. Potom su on i njegov tim kreirali Independence IBOT™ Mobility System; samo-balansirajući mobilni uređaj koji omogućava korisniku da se penje uz stepenice i prelazi preko neravnih površina. Nakon toga, javila se i ideja da mašina za ravnotežu ima dalekosežne mogućnosti i za potpuno pokretne ljude.Naša inspiracija za ime Segway potekla je od reči “segue”, što znači “glatki prelaz iz jednog stanja u drugo”. Segway transformiše osobu u snažnijeg pešaka i omogućava mu/joj da ide dalje, kreće se brže i nosi više.

Tehnologija samo-balansiranja

“Ako ustanete i nagnete se napred, nećete pasti na lice. Vaš mozak zna da nemate ravnotežu, zahvaljujući tečnosti u unutrašnjem uhu koja se pomera. Zbog toga ćete istupiti napred i spriječiti mogući pad.Segway tehnologija čini prilično istu stvar, osim što naša vozila imaju točkove umesto nogu, motor umesto mišića, kolekciju mikroprocesora umesto mozga i mnoštvo sofisticiranih senzora nagiba i žiroskopskih senzora umesto sistema za ravnotežu unutrašnjeg uha. Kao i vaš mozak, i Segway proizvod zna kada se naginjete napred. Da biste održali ravnotežu, okreće točkove idealnom brzinom i krećete se napred.”

Ostanimo zeleni

Kao lider u električnoj mobilnosti, Segway-Ninebot je oduvek imao viziju da proizvede ekološki prihvatljive alternative za prevoz na kratkim relacijama. Danas sve više i više ljudi koristi Segway-Ninebot proizvode kao ekološku alternativu za mnoga kratka putovanja koja se obično obavljaju automobilom. Pored toga, nulte emisije se isključuju tokom rada, omogućavajući vam da se vozite i u zatvorenom vozilu.

Ninebot priča

Ninebot priča

“Ninebot je privatna kompanija sa sedištem u Pekingu, Kina. 2015. godine Ninebot se strateški spojila sa kompanijom Segway, sa sedištem u Bedfordu, SAD. Kombinovana kompanija se fokusira na istraživanje i razvoj, dizajn, proizvodnju, distribuciju i prodaju proizvoda za prevoz na kratkim relacijama. Kombinovana kompanija ima strateško sedište u SAD-u, Holandiji i Pekingu, kao i proizvodne centre u SAD-u i Kini.Segway i Ninebot posvećeni su neprimetnom povezivanju robotskih rešenja sa pametnim telefonima i integrisanju postojećih tehnologija i budućih koncepata, poput govorne interakcije i prepoznavanja lica, sa svojim robotskim proizvodima - proizvodima koji će biti visoko interaktivni i koji podstiču pametniji život.”

Vremenska linija kompanije

1999 - Poznati pronalazač Dean Kamen osniva „Kompaniju“, kasnije poznatu kao Segway.

2002 - Prvi Segway Personal Transporteri (PT) se prodaju na Amazon.com

2005 - Lansiran je Segway Cross-Terrain Transporter

2013 - Osnivanje Ninebota u Pekingu, Kina

2014 - Lansiran je Segway PT na tri točka - SE-3 Patroller, za tržište javne bezbednosti

2014 - Ninebot lansira samo-uravnotežujući proizvod: Ninebot E +

2015 - Segvai i Ninebot, Inc. kompletna strateška kombinacija. Kombinovana kompanija fokusiraće se na istraživanje i razvoj, proizvodnju, prodaju i usluge u transportnoj industriji na kratke relacije.

2015 - Segway-Ninebot lansira Ninebot by Segway miniPRO, revolucionarno handsfree lično vozilo za tržište potrošača. Ovo je prvo predstavljanje proizvoda Segway-a još od udruživanja Ninebota i Segway-a.

2015 - Kompanija lansira svoj prvi proizvod na jednom točku, Ninebot ONE E +

2016 - Ninebot by Segway lansira ONE S2 - naslednika Ninebot ONE E +

2016 - Segway Europe HQ otvoren je u Amsterdamu, Holandija

2017 - Segway-Ninebot najavljuje dolazak svog najnovijeg proizvoda, Ninebot KickScooter by Segway. Ovi električni skuteri, uključujući ES1, ES2 i ES4 modele, uskoro pokreću ludilo deljenja skutera.

2017 - Segway-Ninebot širi liniju ličnog električnog prevoza za korisnike sa dodatkom miniLITE-a i S-PLUS-a

2018 - Nastavljajući istoriju inovativnih transportnih rešenja, Segway-Ninebot lansira svoj prvi par električnih rolera, Segway Drift V1.

2018 - Segway-Ninebot lansira svoj jedinstveni pribor, Ninebot Gokart Kit. Ovaj pribor se može koristiti zajedno sa Ninebot S za novi, potpuno funkcionalni go-karting.

2018 - Segway-Ninebot lansira moćan električni proizvod na jednom točku, Ninebot Z10 za vozače - avanturiste

2019 - Ninebot KickScooter MAX G30 lansiran je na tržištu EMEA i Ninebot KickScooter MAX G30D je prvi ulični legalni trotinet koji je dizajniran za nemačko tržište. MAX serija će imati najduži raspon skutera na tržištu.